Kako je moguće mršavljenje?

Odgovor

09/28/2020
Kiehl

Zapravo volim vaše pitanje. Empirijski dokazi govore da nije, mršavljenje nije moguće. Zašto to nije istina u trenutku, ali prvo činjenice kakve danas postoje.

U posljednje 4 godine objavljene su tri studije o mamutima s ogromnim uzorcima populacije, a sve tri došle su do istog zaključka: manje od jedne na tisuću ljudi koji su započeli s gubitkom kilograma uspješno postižu zdravu ciljnu težinu i održavaju se to najmanje 5 godina. I to je važan dio, zar ne? Gubitak kilograma uopće nije važan osim ako se može dugotrajno održavati.

Stvarni brojevi su sljedeći: manje od 1 na 800 žena moglo je uspjeti, a muškarcima je bilo još gore; uspijeva manje od 1 na 1,250 muškaraca.

Dakle, s tom 0.001% stopom statistički je nemoguće da bilo koja osoba smršavi.

Pitanje postaje: "Zašto?" A odgovor je jednostavniji nego što možda mislite.

Prije manje od 60 godina nije bilo epidemije pretilosti. Da, bilo je ljudi s prekomjernom težinom, ali oni su bili izuzetak, a ne pravilo. Što se promijenilo što je uzrokovalo epidemiju pretilosti? Ljudi su prestali jesti pravu hranu, onakvu koja dolazi sa farmi i divljine, i počeli su jesti prerađenu hranu koja dolazi iz tvornica.

Nedugo nakon toga pojavila se gužva tvrtki za mršavljenje, a industrija mršavljenja razmnožila se oko središnje teme kalorija. Većina svakog odgovora na vaše pitanje u osnovi je ista, zar ne? sagorjeti više kalorija nego što pojedete?

Postoji stara i mudra izreka, a ova mudrost objašnjava zašto u osnovi nitko ne može učinkovito izgubiti kilograme i spriječiti je: "raditi isto i očekivati ​​različite rezultate ludilo je."

Svaki glavni put do "gubitka kilograma" uključuje ili smanjenje kalorija, "sagorijevanje" više kalorija (ili kalorija) ili oboje. I ne radi. To nikad nije uspjelo. Bez obzira koliko naporno ljudi radili na tome, i bez obzira koliko potrošili na pomoć, manje od 1 na 1,000 to može učiniti.

Počevši od devedesetih i završavajući 1990. godine, federalci su proveli vrlo važno istraživanje. Pratili su točno što je 2010 ljudi jelo, pili i činili, i držali su ih pomno izračunatog programa nedostatka kalorija, usmjeravanja i praćenja prehrane i vježbanja. Nazvao se Projekt Look AHEAD, a važan je jer se jedino takvo istraživanje oslanjalo na pažljivo nadziranje hrane i vježbanja, a ne samo na izvještavanje sudionika. Drugim riječima, bilo je točno. Program je trebao trajati 3,300 godina, ali otkazan je nakon samo 13 godina, jer je nakon svega toga prosječno * izdržljivo mršavljenje manje od 11 kilograma. Istraživači su zaključili da intervencija s nedostatkom kalorija dugoročno ne može djelovati (neki su sudionici izgubili dosta, ali dobili su je natrag), te su otkazali nastup.

Zaključak je očigledan, zaista: brojanje kalorija ne uspijeva. Nikada nije i nikad neće, jer kalorije nisu način na koji funkcionira vaš metabolizam.

Ono što se promijenilo prije 50-tak godina je prelazak na praktičnu hranu, koja je postala toliko prožimajuća da mnogi ljudi nemaju pojma kako jesti bez njih. Značajan dio populacije vjeruje na etiketu hrane na kojoj piše "Farm Fresh", čak i ako je ta hrana "franken proizvod u prahu ili" zamjena za obrok "koji je veći dio svog života proveo u tvornici nego bilo gdje drugdje.

Vaše pitanje je:

Kako je moguće mršavljenje?

Kako je to moguće kada morate sagorjeti više kalorija nego što pojedete. Je li zaista moguće sagorjeti 1k kalorija plus dan.

Drugi dio vašeg pitanja je ne, tijelo uopće ne "sagorijeva kalorije". Tijelo se energizira kroz kemijski proces poznat kao stanično disanje ili ATP / ADP ciklus koji koristi samo vrlo mali dio vaše hrane.

Ostatak hrane razgrađuje vaš metabolizam i ponovno se sastavlja u bezbroj staničnih struktura i procesa koji vas čine živim bićem. Odnosno, ako vaša hrana sadrži potrebne građevne blokove za taj postupak. Tvornička hrana ne samo da ne sadrži građevne blokove potrebne vašem metabolizmu, već sadrži i stotinu kemijskih sastojaka koje vaše tijelo nikada nije dizajniralo da proguta, a koji blokiraju vaš metabolizam u obavljanju svog posla održavanja kondicije i zdravlja.

Ako vaš metabolizam ne dobije ono što treba, prijatelju, započinje sakupljanje svega, sve dok ne nađe ono što treba, ergo tjelesnu masnoću. Kad konačno dobije ono što mu treba, počet će baciti višak kao otpad, a to je gubitak masti ili gubitak kilograma.

Da, definitivno je moguće smršavjeti, ali samo učenjem kako vaš metabolizam stvarno funkcionira i pravilnim jelom kako biste ga hranili.

Moja knjiga, Nitko više nema masnoće iz kalorija: Prava istina iza gubitka kilograma, vašeg tijela i wellnessa pruža mnoštvo lako čitljivih podataka o ovoj temi, u potpunosti dokumentiranih i referenciranih, kao i crtež koji sadrži tri točke okrenite svoje zdravlje i dobrobit, gubeći težinu u tom procesu. Dostupna je na Amazonu. Besramni čep? Nekako, ali stvar je u odgovoru koji vam treba i oduzima više prostora nego što vam mogu ovdje dati. ;-)

Wellness neka bude vaš

Ozkum
Pokušao sam preskočiti doručak, ručak i / ili večeru, ali bez uspjeha. Pokušao sam nositi čvršću odjeću, ali jednostavno sam se osjećao neugodno i izgledao smiješno. Ono što je radilo u osnovi je promijenilo moj način razmišljanja. Upoznavanje s tim što je uzrokovalo moje debljanje bio je divan uvid u to kako preokrenuti preokret. Shvatio sam da je moja aktivnost prilično lijepa. Moj izbor brze hr...

Tvoj odgovor