Koliko će Maggi na putu mršavljenja biti štetna za moju dijetu ako se uzima jednom tjedno?

Odgovor

03/03/2021
Stevens

Maggi su samo prazne kalorije, a u njoj su ozbiljni toksični materijali kao što su pokazali novi testirani rezultati. No, jednom mjesečno to vjerojatno ne bi bilo tako značajno. Jednom tjedno čini se 52 puta godišnje. Ako ga konzumirate narednih 30 godina, to je oko 1560 maggi paketa. Bolje je izbjegavati stvari koje mogu uzrokovati rak u bilo kojem trenutku na koji su maggi duboko bogati. Trovanje olovom je dugoročno velik posao. Našem je tijelu jako teško da godinama isprazni sve olovne količine. Sadrži koru sirup s visokim sadržajem fruktoze, što je razlog broj jedan u Americi zbog pretilosti i kroničnih bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka, moždanog udara itd.

Sadrži gazijun umjetnih kemikalija poput bojila i aroma (u masali) i tekstura (u rezancima), jer prerađena hrana doista ne zadržava svoje prirodne okuse. Hrana se mora rekreirati kako bi ličila na prirodnu hranu i to je učinjeno sve umjetno. Kako bi produžili svoj rok trajanja, komponente Maggi rafinirane su i izolirane, lišene su neophodnih hranjivih sastojaka i vlakana. To ne samo da produžuje vrijeme koje možete Maggi držati zapečaćenom kod kuće, već vas čini i manje napunjenima nakon konzumacije te na kraju jedete sve više i više.

Uklanjanje esencijalnih hranjivih sastojaka ispunjava vas praznim kalorijama: potrebno vam je manje energije za žvakanje i gutanje, a manje sagorijevate nakon probave jer se hrana gotovo razgrađuje kad uđe u vaš sustav. Ako se nakon kuhanja ostavi po strani, zgrušava se u grudicu. Maggi bi zapravo mogao biti vodeći faktor u izazivanju pretilosti.

Ne samo MSG (mononatrijev glutamat), što je strašno za zdravlje. Uz to, sadrži tonu trans masti. Trans mast je možda najgora stvar na svijetu u koju se još uvijek napunjavamo. Biljno ulje> Zasićene masti> Trans masti. Čak su i ghee ili maslac bolja alternativa nego Trans masti.

Ne ulazimo u unos natrija po paketu. To će sigurno povisiti krvni tlak "odmah". Bolje je potpuno izbjegavati takvu otrovnu hranu, ali čak i ako je morate imati jednom, jedite jednom ili dva puta mjesečno. Bolje spriječiti nego liječiti. Kratkoročni orgazam s pupoljcima ne vrijedi dugoročno od bolesti.

Ingar
Gubitak kilograma kod mačaka u dobi od 12 do 16 godina obično je znak bolesti. Pet najčešćih uzroka u ovom dobnom rasponu su hipertireoza, bolest bubrega (osobito s sekundarnom infekcijom bubrega), dijabetes melitus, crijevne bolesti (upalni ili limfom) i rak. Najbolji način da otkrijete koja bi mačka mogla imati jest pregledati iskusan veterinar za mačke (netko tko zna da bi mačke trebale živjet...

Tvoj odgovor