Koliki je kvantitativni odnos između gubitka kalorija i gubitka kilograma?

Odgovor

01/24/2021
Ervin Lomack

Gubitak kilograma može se dogoditi nakon utroba, mokrenja, znojenja, manipulacije razine natrija i diuretika, a sve to ima malo veze sa stvarnim „gubitkom kalorija“ (nisam ljubitelj tog izraza). Stoga je gubitak težine u kratkom vremenu i pod određenim okolnostima loš pokazatelj stvarnog gubitka kalorija. S druge strane, različite manipulacije težine na ljestvici koje su gore navedene uglavnom se izjednačavaju u dužim vremenskim razdobljima, naime tjednima, mjesecima i godinama, u kojem trenutku gubitak težine postaje bolji prediktor gubitka kalorija.

Zbunjujući faktor bila bi mršava tjelesna masa. Netko novi u dizanju utega, na primjer, teoretski bi mogao zadržati približno istu težinu razmjera tijekom dugog vremenskog razdoblja izgaranjem skladištenog goriva u obliku masti i dodavanjem mišićne mase. Zbog toga bi ta osoba imala neto gubitak kalorija bez promjene težine na ljestvici. Iako se mišići mogu upotrijebiti kao gorivo, količina goriva koju tijelo može dobiti iz 1 g mišića je manja nego što može dobiti iz 1 g masti. To spominjem zato što se "gubitak kalorija" može dogoditi upotrebom mišića kao goriva. Da budemo sigurni, iako mnogi programi obećavaju ove vrste rezultata, u stvarnom je životu zapravo prilično teško izvući ovako nešto. Ali može se i dogoditi.

I to je moj pokušaj da odgovorim na ono što smatram prilično čudnim riječima.

Stevens
Maggi su samo prazne kalorije, a u njoj su ozbiljni toksični materijali kao što su pokazali novi testirani rezultati. No, jednom mjesečno to vjerojatno ne bi bilo tako značajno. Jednom tjedno čini se 52 puta godišnje. Ako ga konzumirate narednih 30 godina, to je oko 1560 maggi paketa. Bolje je izbjegavati stvari koje mogu uzrokovati rak u bilo kojem trenutku na koji su maggi duboko bogati. Trovanj...

Tvoj odgovor