Je li Triphala Churna dobra za mršavljenje?

Odgovor

03/03/2021
Kenny

Kad sam bio dijete, vidio sam tu malu bočicu pored djedovog kreveta, za koju pretpostavljam da mu je bila jako draga. 1 čajna žličica iz boce sa čašom vode ono je što donosi utjehu na licu mog djeda.

Malo sam znao da boca sadrži vrlo koristan biljni pripravak zvan Triphala.

Triphala, kao što ime opisuje, kombinacija je tri voća ili bilja "Haritaki, Bibhitaki i Amalaki", To je poznata ayurvedska biljna formula koja se koristi za unutarnje čišćenje i detoksikaciju.

Dakle, pomaže li Triphala u mršavljenju?

Dopustite da vam kažem dva mišljenja o ovome:

Znanstveno gledište

Studije sugeriraju da Triphala pomaže u mršavljenju i smanjenju tjelesnih masti. Redovan unos Triphala pomaže u snižavanju ukupnog kolesterola, triglicerida i LDL-a (lošeg kolesterola) [1].

Ayurvedski pogled

Triphala je jedna od najsigurnijih ayurvedskih formulacija za smanjenje težine. Povećanje težine je zbog nezdravih prehrambenih navika i načina života što dovodi do slabe probavne vatre. To povećava nakupljanje Ama (toksični ostaci u tijelu zbog nepravilne probave) što uzrokuje neravnotežu meda dhatu i rezultira pretilošću. Uzimanje Triphala pomaže uklanjanju Ama zbog njegovih svojstava Deepan (predjelo) i Pachan (probava). Ispravlja i neravnotežu meda dhatua. Triphala također uklanja otpadne tvari iz crijeva zbog svog svojstva Rechana (blago laksativ).

KAKO KORISTITI TRIPHALU?

1. Triphala u prahu

a. Uzmite ½ - 2 žličice Triphala u prahu.

b. Progutajte ga mlakom vodom, po mogućnosti pred spavanje.

2. Triphala kapsula

a. Uzmite 1-2 kapsule Triphala.

b. Progutajte ga vodom dva puta dnevno, po mogućnosti nakon obroka.

3. Triphala tableta

a. Uzmite 1-2 tablete Triphala.

b. Progutajte ih vodom dva puta dnevno, po mogućnosti nakon obroka.

4. Triphala sok

a. Uzmite 2-3 žličice soka Triphala.

b. Dodajte istu količinu vode.

c. Pijte ga prije uzimanja hrane jednom ili dva puta dnevno.

Jeste li i vi probali Triphala? Ako je odgovor da, podijelite svoj omiljeni način konzumiranja Triphale i upravljajte kojom bolešću.

Upućivanje

  1. Peterson CT, Denniston K, Chopra D. Terapeutske upotrebe Triphala u ayurvedskoj medicini.J Altern Complement Med. 2017. 1. kolovoza; 23 (8): 607–614.
Laval
Želim iskoristiti kratak trenutak za razgovor o važnosti proteina prilikom pokušaja gubitka kilograma. Osjećam se kao da se puno ljudi boji proteina ili samo žele smršavjeti bez obzira da li su to masti ili mišići. ⚠️ MOLICI !!! 👏 Želite izgubiti masti i sačuvati mišiće. A dame, ne, ne mislim na mišiće koji se grade godinama, treniram mišiće koji su trenutno u vašem tijelu. Mišić koji koristite da...

Tvoj odgovor