Mogu li kuhane klice pomoći u mršavljenju?

Odgovor

01/22/2021
Monsour

Kad nešto dugo kuhamo ili kuhamo nešto poput povrća ili voća, tada se sadržaj hranjivih tvari u njima smanjuje, a ponekad čak postaje i nula. Po meni klice su superhrana. Puni su života, prepuni hranjivih sastojaka i nevjerojatna su stvar kada su sirovi. Neki moji prijatelji također imaju problema sa sirovim klicevima, ali molio bih vas, molim vas, pokušajte i jesti ih sirove i bez dodavanja začina ili masala. Dodajte samo ako morate.

Ali također sam naišao na neke članke koji kažu da klice imaju bakterije u sebi, pa je najbolje ako ih prokuhate i jedete. Cijeli život jedem sirove klice i nisam imao problema, pa ako želite, onda definitivno možete jesti kuhane / kuhane klice. Stabljike imaju bezbroj zdravstvenih koristi i da, idite na njih.

klice dolaze s oprezom i ovaj članak Jesu li mladice sigurne za jesti? nešto je što sam smatrao korisnim, a neke točke su u nastavku.

Prostiranje i otrovanje hranom

Jedenje klica može pomoći promicanju dobrog zdravlja. Nažalost, mogu izazvati i trovanje hranom kada se konzumiraju sirova ili čak lagano kuhana. To je zato što bakterije mogu uspjeti u toplom i vlažnom okruženju, a klice se uzgajaju u tim uvjetima. U stvari, posljednjih godina su se pojavile brojne epidemije bolesti povezanih s hranom povezane s različitim vrstama sirovih i lagano kuhanih klica, uglavnom E. coli i Salmonella. Proljev, groznica i trbušni grčevi uobičajeni su simptomi koji se pojavljuju 12 do 72 sata nakon infekcije.

Iako postoje odobreni biljni tretmani za smanjenje onečišćenja, ne postoji način da se osigura da su sve štetne bakterije uništene u sirovim klicevima. Nažalost, ne možete osjetiti miris ni vidjeti je li neka hrana bakterija. Na sreću, pravilno kuhanje ubija štetne bakterije koje se mogu naći u klice.

Pojedinci visokog rizika

Za osobe visokog rizika za trovanje hranom, teške i po život opasne bolesti mogu prouzrokovati konzumiranje sirovih ili lagano kuhanih klica. Ljudi s oslabljenim imunološkim sustavom, djeca, starije osobe i trudnice ne bi smjele jesti razne vrste sirovih ili lagano kuhanih klica. Ako ste individua visokog rizika, temeljito kuhajte klice ako ih odlučite pojesti. Ako niste sigurni u razinu rizika, posavjetujte se s liječnikom ili registriranim dijetetskim nutricionistom.

Čuvanje sigurnosti: od tržišta do obroka za jelo

Slijedite ove ključne savjete pri kupnji, spremanju i konzumiranju svježih klica:

  • Kupite samo svježe klice koje su pravilno čuvane u hladnjaku.
  • Ne kupujte klice koje imaju plijesni miris ili sluzav izgled.
  • Kod kuće hladite klice na 40 ° F ili niže - u čistom hladnjaku.
  • Ispravno operite ruke prije rukovanja sa sirovim klicama.
  • Klice temeljno isperite pod tekućom vodom prije upotrebe.
  • Odlučite li se kuhati klice, to može pomoći smanjiti rizik od trovanja hranom. Bacite ih u juhe, gulaše ili promiješajte pomfrit pri kraju procesa kuhanja - ili pecite dok ne postane hrskav i ne porumeni.

Nadam se da ovo pomaže.

Budite zdravi, budite sretni :)

Gean Cavrak
Evo kako smršavjeti 5 kilograma - stručni izračuni za različite ljude: "Istodobno jamčite stalni pad i opstanak mišića" Profesionalni trener preporučuje umjeren tempo, jasan ritam obroka i vježbanje. Gubitak kilograma puno je više od matematike, ali u svom najjednostavnijem, primjerice, gubitku pet kilograma u tri mjeseca, potrebno je smanjiti dnevni unos energije za više od 400 kilokalo...

Tvoj odgovor