Je li chickoo dobar za mršavljenje?

Odgovor

01/22/2021
Howlyn Madlock

Općenito, voće ne pomaže u mršavljenju. Voće sadrži veliku količinu fruktoze, oblik šećera. Izlučuje se inzulin koji nosi šećer (glukozu) kao energiju u tjelesne stanice (mišiće). Inzulin je hormon masnih naslaga, iako je njegova osnovna funkcija prenošenje energije. Ako tijelo ne prihvaća energiju iz inzulina, bilo zbog nedostatka skladištenja energije u mišićima ili zbog tjelesnog stanja zvanog inzulinska rezistencija, energija (glukozni šećer) se pretvara u masti i pohranjuje oko struka i jetre.

Međutim, voće se probavlja drugačije od ostalih ugljikohidrata (saharoza / glukoza). Voće sadrži više šećera u obliku fruktoze. Fruktoza se apsorbira u jetri, a zatim se pretvara i oslobađa u obliku glukoze. Nakon što se oslobodi kao glukoza, gornja situacija se može dogoditi.

Umjerena količina voća je u redu. Previše voća uzrokovat će taloženje masti. U zapadnom kontekstu, voće se preferira tijekom doručka, dok se u Indiji voće preferira u podne ili na večeri. Imati voće za vrijeme večere ima neku prednost - oslobađanje energije dok spavate.

Prije nekoliko godina jeo sam puno voća misleći da je voće uvijek zdravo, ali shvatio sam da to povećava moj struk i težinu. Ja volim Chickoo, ali mogu ga imati samo povremeno (4-5 puta godišnje).

Bourque
Svaka vježba je dobra vježba, ali kad je u pitanju gubitak kilograma, teško je pobijediti trčanje. Uostalom, trčanje je jedan od najučinkovitijih načina sakupljanja kalorija i prilagođavanja bez potrebe za ograničenjem prehrane. Ako ste već trkač, nastavite dalje. Ako još niste trkač, ali vas zanima gubitak kilograma, evo četiri razloga zbog kojih trčanje može biti najbolja vježba za mršavljenje.1...

Tvoj odgovor