Može li IBS uzrokovati gubitak kilograma?

Odgovor

03/03/2021
Newhall Hornshaw

Da i može biti poprilično značajan u nekim slučajevima. Obično se gubitak težine u određenom trenutku zaustavlja - ako vam težina pada, to je znak da možda imate ozbiljniji problem. To se posebno odnosi ako dostignete anoreksičnu razinu.

Razlog gubitka kilograma prilično je izravan. Skloni ste jesti puno manje, jer jedenje iscrpljuje vaše simptome. Također ćete (i trebali biste) donositi velike promjene u prehrani da biste upravljali bolešću, što može uzrokovati i mršavljenje. To posebno vrijedi ako započinjete s eliminacijskom dijetom.

Gubitak kilograma ne treba brinuti općenito. Ako postignete anoreksičnu razinu ili vam težina brzo opada i ne stabilizira, onda trebate što prije potražiti liječnika.

Saucy
Nekada sam mislio da je operacija mršavljenja bila vrlo loša opcija i vrlo ekstremna. Radio sam razne yo-yo dijete i izgubio bih 30 kilograma i povraćao više puta. Pogodio sam maksimalnih 450 funti i smjestio se na oko 420 funti. Ali čak sam i u toj težini bio prilično aktivan, ali očito sam bio pogođen stvarima koje bih mogao raditi, leteći avionom, ne želeći ići na događaje iz straha od veličine...

Tvoj odgovor