Zašto je moj trbuh mast toliko mekan nakon gubitka kilograma?

Odgovor

01/24/2021
Robin Camilo

Nekoliko bi se stvari moglo dogoditi.

Prvo, ovisno o tome kako ste smršavili, mogli ste izgorjeti mišić umjesto masnoće. Iako ovo nije najbolji način za mršavljenje (mišići sagorijevaju više kalorija nego masnoća, stoga je u vašem najboljem interesu da vježbate da biste nastavili), ako nastavite s gubitkom kilograma, izgubiti i masnoću. Ako je to slučaj, savjetovao bih trening s dizanjem utega ili otporom za izgradnju mišića.

Druga stvar je da, ovisno o vašoj dobi i koliko dugo imate prekomjernu težinu, koža je možda izgubila određenu elastičnost, a kako gubite kilograme, mogli biste se zaglaviti s viškom kože. Nažalost, ne možete učiniti mnogo oko toga osim plastične operacije. Postoje brojni lijekovi od zmijskog ulja poput trbušnih obloga, ali na testiranju su učinci samo privremeni.

Elastičnost kože nakon gubitka težine | LIVESTRONG.COM

To bi moglo biti i zato što ste izgubili značajnu količinu visceralne masti. Potkožna masnoća je masnoća pohranjena tik ispod površine vaše kože, meka je i blistava. Visceralna masnoća je mast pohranjena između vaših organa, čvršća je. Što više visceralne masnoće imate, više komplikacija može nastati.

Mekani trbušni masti vs. Trbušni masti | LIVESTRONG.COM
Što uzrokuje da muškarci imaju trbušne trbušnjake?

Kurt Hardemon
Ključ gubitka masnoće (težine) je slijediti prehranu koja sadrži visoku razinu proteina i vlakana. Ispod je rutina prehrane koju sam slijedila da bih izbacila nekoliko kilograma. 1. Doručak:Možemo slijediti bilo koga od dolje. a. Pšenični kruh s kikirikijevim maslacem - uvjeravam da bi vas ovo samo zadržalo puno i također bilo dobro ukusno :) Maslac od kikirikija zbog sadržaja proteina. b. Salata ...

Tvoj odgovor