Da li multivitamini uzrokuju mršavljenje ili debljanje?

Odgovor

01/24/2021
Rozek Notter

Dokazi ukazuju da multivitamin uzrokuje gubitak kilograma i kod muškaraca i kod žena, jer su oni uključeni u sintezu leptona koji kontroliraju unos hrane.

Ako želite izgubiti tjelesnu masnoću, uzimanje multivitaminskih dodataka može vam pomoći u postizanju rezultata. Ali važno je i doziranje. Stoga se prije početka savjetujte s liječnikom.

Ali preporučio bih jesti hranjivu dijetu bogatu povrćem, mahunarkama, integralnim žitaricama, mršavim izvorima proteina i voćem, a ne oslanjati se na multivitamin kako biste dobili sve hranjive tvari koje vaše tijelo treba. I da, imajte na umu da se redovita tjelesna aktivnost ne može zamijeniti multivitaminima. Vježba igra ključnu ulogu u kontroli težine.

Robin Camilo
Nekoliko bi se stvari moglo dogoditi. Prvo, ovisno o tome kako ste smršavili, mogli ste izgorjeti mišić umjesto masnoće. Iako ovo nije najbolji način za mršavljenje (mišići sagorijevaju više kalorija nego masnoća, stoga je u vašem najboljem interesu da vježbate da biste nastavili), ako nastavite s gubitkom kilograma, izgubiti i masnoću. Ako je to slučaj, savjetovao bih trening s dizanjem utega i...

Tvoj odgovor