Je li rezanje tablete na pola sigurno?

Odgovor

01/22/2021
Calbert Rafel

Apsolutno 95% +, međutim, treba znati jedno upozorenje. Bilo koji tablet možete podijeliti sve dok nije namijenjen produženom ili odgođenom izdanju. Ako podijelite tabletu s produženim ili odgođenim oslobađanjem, možda ćete na koncu isporučiti dozu odjednom, a ne vremenom kako je predviđeno.

Sada postoji mnogo razloga za rezanje tableta koje u ljekarni mogu biti bez odgovarajuće tablete jačine, pa bi mogla zahtijevati neobično malu dozu. Također možete koristiti lijek s ograničenim mogućnostima djelovanja, poput nekih lijekova koji se proizvode samo s jednom jačinom tableta. Preporučio bih da pitate ljekarnika za dijeljenje tableta, to će pojednostaviti postupak (u ljekarnama Kaiser besplatne drugdje, a sigurna doza je vjerojatna da će biti točna). Trebali biste biti vrlo pažljivi pri rezanju pilula ili tableta niske potencijala koje su jednostavno premalene da bi se pravilno podijelile. To bi uključivalo većinu lijekova za krvni tlak i lijekove protiv tjeskobe, poput benzodiazepina. Sjetite se samo da ne možete podijeliti kapsule, ali možete učiniti nešto bolje:

Za provjeru kapsule i istraživanje je li aktivni spoj topiv u vodi. Ako su aktivni sastojci topljivi, izmjerite određenu količinu vode i dobro rastopite lijek vrućom vodom. Potom samo konzumirajte pola i uštedite pola da će imati loš okus, a neki lijekovi mogu biti iritantni (zato postoje u kapsulama), ali to je način dijeljenja lijekova. No možete koristiti što više vode ili što je manje moguće, a dok mjerite i miješate tekućinu imat ćete precizniju podijeljenu dozu od uporabe razdjelnika.

Ako je to kapsula, a istraživanja pokazuju da je topiva u vodi, najbolje se potrudite da ispraznite tabletu i napravite dvije male hrpe. Ako imate ljestvicu osjetljivu na najbliži miligram, ili bolje, možete je izvagati, ali općenito to može biti dobro. Najlakši način gutanja praha i dalje je dodavanje vode ili pića u okusu, samo nemojte očekivati ​​da će se otopiti pijte ga kao suspenziju.

Drugo upozorenje su neke nove tablete protiv bolova, a amfetamin dolazi u oblicima protiv zlostavljanja. Neke od ovih formulacija neće uspjeti otpustiti lijek ili pustiti lijek za ukidanje kada se tablete drobe. Takve tablete iz očitih razloga ne treba dijeliti. Međutim, ovih je lijekova malo i imaju posebne primjene kojih liječnici ili farmaceuti obično dobro znaju i znaju.

Čuvaj se

-Daniel

Idell
Da. Post je izvrstan alat za mršavljenje. Post pospješuje izlučivanje hormona ljudskog rasta, što je važno za sagorijevanje masti. Post može također pospješiti izgradnju mišića, istovremeno smanjujući razinu inzulina. Post može biti dobar za sportaše: To je zato što, kao što je ranije spomenuto, post može učinkovito izgubiti višak masnoće, a istovremeno optimizirati rast mišića, zbog proizvodnje ...

Tvoj odgovor