Kako se tisak nagrađuje za svako izvještavanje protiv Trumpa?

Odgovor

03/03/2021
Cristen

Izrazi trebaju definirati, hoće li vam kakav odgovor biti od koristi… Pitali ste o “tisku”, što se tradicionalno naziva “pisanim” novinarstvom. (Zanimljivo, čini se da se svaki drugi odgovor dok ovo pišem više fokusira na Kabelske kanale, što je sasvim druga stvar).

Koristili ste i riječ "izvještavanje". Ako je izvješće istinito, temelji se na činjenicama. NIJE urednički. Izvješćuje i izvještava o stvarnim događajima, a za svaku izjavu traže izvore (imenovane, ponekad nužno neimenovane). Provjereno je (urednik ga pregleda i ispituje svaku izjavu). Potencijalne pogreške provjeravaju se i ponovno provjeravaju. Ispravci se objavljuju, u slučaju grešaka. (Takve stvari nećete pronaći na Kabelskim kanalima.)

Koristili ste i riječ "pristran". Ako je istinsko „prijavljivanje“, tada su čekovi i bilansi sigurni da nema pristranosti.

Koristili ste i frazu "anti-Trump". To je, naravno, pitanje mišljenja. Je li anti-Trump kada New York Times izvještava da je Donald Trump okrivio demokrate za vlastitu novu politiku razdvajanja djece svih graničnih prijelaza? Hmmmm. Ne, jer je Trump zaista to rekao. Prošli petak. Video je dostupan. A, odgovorno je novinarstvo da to prijavi. Ako bih to ignorirao, učinio bi štetnu uslugu. Znamo da je on to rekao, i lako je provjeriti (budući da je na videu). New York Times to nije komentirao, nisu vam pokušali reći trebaju li biti "ogorčeni!" ili se osjećate "osvetoljubivo!" Javili su da je to rekao. To je izvještavanje.

Ako vam netko pokušava reći kako se PRIJAVITI zbog činjenice da je to rekao, to je uvodnik. To je komentar. To su Fox News. To je CNN. To je Breitbart. To je Huffington Post.

Vi ste odrasla osoba (sumnjam). Ne treba vam netko da vam kaže kako biste se trebali osjećati zbog činjenice da je Trump okrivio demokrate za svoju novu politiku koja je započela 19. travnja 2018. Sposobni ste za razmišljanje. Prava misao.

Držite se legitimnog novinarstva. Pravo izvještavanje. Ne pokušavajte "pogledati obje strane" u "uređivačkom ratu", koji uzrokuje još veću štetu. (Na kraju ćete vjerovati elemente obruba koji su zabludni ili čak otvorene laži).

Držite se legitimnog novinarstva. Pravo izvještavanje. Izbjegavajte uvodnike. Uredništvo je mišljenje jedne osobe.

Mišljenja su poput kretena.

Svi imamo jedno.

Calbert Rafel
Apsolutno 95% +, međutim, treba znati jedno upozorenje. Bilo koji tablet možete podijeliti sve dok nije namijenjen produženom ili odgođenom izdanju. Ako podijelite tabletu s produženim ili odgođenim oslobađanjem, možda ćete na koncu isporučiti dozu odjednom, a ne vremenom kako je predviđeno. Sada postoji mnogo razloga za rezanje tableta koje u ljekarni mogu biti bez odgovarajuće tablete jačine, pa...

Tvoj odgovor