Je li tuna dobra za mršavljenje?

Odgovor

03/03/2021
Anita Betancourt

Tuna može biti dio zdrave prehrane koja vam pomaže da izgubite kilograme, ali može biti i dio prehrane zbog koje dobijate na težini. Imala sam cimericu čija mi je majka rekla da naručuje samo grudi od pržene piletine u Kentuckyju jer je meso u dojkama manje sa masnoćom ... Ovisi kako se priprema hrana.

  • Ako razmišljate o salati od tune s majonezom, prekrivenoj sirom, nagomilanom u sendviču, koji je pržen, odgovor je NE iako je rastopina tune bila "izbor dietera" umjesto hamburgera.
  • Začinjena svježa tuna ili drenirana tuna u vodi prelivena salatom od svježeg bilja, zelenog graha (inćuna) i tvrdo kuhanih jaja, sa gorčicom, maslinovim uljem i sokom od limuna sa strane, odgovor bi bio da.
Effie Mohorn
Dopustite mi da objasnim. Kad trčite, vaše tijelo troši mnogo energije - posebno kada trčite na velikim udaljenostima. Evo nečega što vaše tijelo ne želi biti: umorno. Postoji nekoliko različitih mjesta na kojima vaše tijelo traži energiju: hranu, masti i mišiće. Prvo, proći će kroz vašu energiju iz hrane. Ako pokušavate smršaviti, vjerovatno je da jedete s manjkom kalorija, tj. Da trošite više en...

Tvoj odgovor